Holland Scale
Holland Scale bouwpakketten, Nederlandse modellen, schaal H0 (1:87), met gevoel voor detail.

Spoorplan naar Nederlands voorbeeld 120x60

Het bouwen van een modelspoorbaan begint met een idee. Wat zou je graag willen maken en hoe ga je dat realiseren? Op de website van Holland Scale is veel belangstelling voor ontwerpen die door andere zijn gerealiseerd. Daarom publiceren wij graag een ontwerp uit  Rail Magazine 2002. Hier heeft Len de Vries en schets gemaakt van de Modelbaan gebouwd door Guillaume Veenhuis.

Het aantrekkelijke van deze baan is de veelzijdigheid. Ze beschikt over water, een trein gedeelte, tram, doorgaande weg voor verkeer en een landschap met ruimte voor een (klein) station, dorpse bebouwing en platteland. De afmetingen blijven beperkt tot 160x60 cm.

Wat naar ons idee leuk is, is dat de baan in gedeelten opgebouwd kan worden en tijdens de bouw al in gebruik is. De baan wordt in iedere fase meer "volwassen". Meer dan genoeg om aan te bouwen en het plezier om de tram of trein al te laten rijden en te rangeren.

Afbeelding: Spoorplan "De Gelderse Tramweg Maatschappij"

 

Onderstaand een opname gemaakt van de gerealiseerde Gelderse Tramweg Maatschappij. De modellen van Holland Scale zijn duidelijk herkenbaar. Wel deels door de bouwer naar eigen inzicht gemodificeerd.

railplan ldv 120x60 nr1 2002 naar Guillaume Veenhuis met modellen Holland Scale